főoldal

Hírek

Szeretetteljes Karácsonyt és
Örömteli Új Évet kíván
a Panoráma Világklub csapata!


 Valaki vigyáz rád    (Kattintás után meghallgatható)

 Áldott  Ünnepeket! Athbhliain Faoi Mhaise! Frohliche Weihnachten! Sarbatori Fericite! Joyous Solstice! Mele Kurisumasu!  Mele Kalikimaka! Merry Christmas! Happy Hanukkah! Pari Dzounount! Happy Holidays! Veseli Vanoce! Feliz Navidad! Joyeux Noel! Bom Natal! God Jul! Cheers! Happy New Year! Chag Sameach! Boas Festas! Gut Yontif! Iyi YIllar! Wesolych Swiat! Velelykh Svyat! Season's Greetings! Gung Hay Fat Choy! Felican Jarfinon! Joy to the World! Stastny Novy Rok!

A X. Magyar Világtalálkozó záró eseményének
Nyársapát adott otthont

Nagysikerű  és kiváló szervezésű
kulturális és gasztrofesztivál 
Reggeltől éjfélig zajlottak a programok a X. Magyar Világtalálkozó záró
eseményén, amelynek Nyársapát adott otthont. Remek hangulat, nagyszerű
fellépők, ízes finomságok jellemezték az egész napos rendezvényt, amelyen
hivatalosan is megalakult a Világ Magyarságának Gasztro Szövetsége, a VIGASZ
- Részletesen.


AJÁNLÓ A PANORÁMA VILÁGKLUB MÁSODIK FÉLÉVI RENDEZVÉNYEIBŐL

Megtartjuk a X. Magyar Világtalálkozó
rendezvényeit

Vidéki események Kovácsvágáson, Nicken, Nyársapáton – Trianoni emlékút négy országban – Irodalmi fórum, záró rendezvény Budapesten

A Balatonon kezdtünk, Borsodban és Győr-Moson-Sopron- megyékben és a négy országot érintő trianoni emlékúttal folytatjuk, majd Nyársapát ad helyet a konyhavilágnapnak; Budapesten  irodalmi fórumot tartunk a 100 éves ausztráliai publicista, Csapó Endre tiszteletére, s a Stefánia Palotában egy zenés, táncos esttel zárulnak a programok.

A járvány miatt az elmúlt egy évben két alkalommal is elhalasztottuk a X. Magyar Világtalálkozó tervezett rendezvényeit, sok nehézséget okozva ezzel szervezőknek, fellépőknek és az érdeklődő közönségnek, de most úgy tűnik levonulóban a járványveszély, s lehet tervezni a programokat.  Alkalmazkodva az új helyzethez a Szervezőbizottság úgy döntött, hogy megtartja valamennyi tervezett rendezvényt, de nem beszűkítve két hétre, ahogyan eredetileg lett volna, hanem, ahogyan a lehetőségek engedik az év második felében: a szervezők, a fellépők és a helyszínek egyeztetésével a számukra kedvező időpontban és helyszínen kerülnek, teljes járványügyi biztonsággal sorra az események.

A tervezett Társadalmi Párbeszéd Fórum  még a múlt év őszén sikeresen lezajlott, betartva a járványügyi szabályokat került sorra a Magyar Tudományos Akadémián, a KEP rendezésében. A népes előadógárda közreműködésével megrendezett eseményen jelen volt Potápi Árpád, a Miniszterelnökség  nemzetpolitikai államtitkára, s dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó elnöke is.

Az idei rendezvények sorát Balatongyörök nyitotta, ahol immár hagyományosan június végén, több mint félszáz résztvevővel tartották meg a Valóra váltott egészség című egészségtábort, amelyen a kiváló előadások és kirándulások, túrák és tornák  mellett jutott idő bőven a balatoni fürdőzésre is, a résztvevők ingyen belépőt kaptak a györöki strandra.

Július 31-én, szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágás település ad otthont a vidék napja eseményeinek, amely egy helyi megemlékezéssel, néhai dr. Hoffmann Imre altábornagyra történő emlékezéssel veszi kezdetét, majd a Történelmi Emlékparkban dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke mond ünnepi beszédet és Sándor Endre polgármesterrel együtt átadják a Karitatív Béke-díjat dr.Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő részére. Az ezt követő vacsorával egybekötött szórakoztató műsorban, Joó Géza műsorvezetésével  fellépnek a Panoráma Világklub vendégművészei, Nógrádi Tóth István, Tolnai Mari, Kovács Krisztina és Tolnai Judit előadóművészek, s ugyancsak ezen ünnepség keretében kerül sorra a Panoráma Világklub Hegyközi Társklubjának megalakulására, Sándor Endre elnöki megbízatására, Ambriskó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyek Világklub-elnök közreműködésével. A program a hegyközi pincék meglátogatásával zárul.

Augusztus 7-én indul útjára a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából szervezett, többször is elhalasztott 9 napos kirándulás a Kárpáteurópa Utazási Iroda szervezésében,- Nagy körút a történelmi Magyarországon -  amelynek során a csoport tagjai felkeresik az elszakított területek jelentős részét. Ennek során a Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék magyar lakta településeire látogatnak, megtekintik a természeti, történelmi nevezetességeket, idegenforgalmi érdekességeket, találkoznak az ott élő magyarság képviselőivel.

Augusztus 20-22 között a Vas megyében található Nick településen kerül sorra a Rábamenti Kulturális és Gasztro Fesztivál három napos rendezvénysorozata, Kerekes György, a Nyugat-Magyarországi Regionális Társklub elnöke és csapatának szervezésében. Az ingyenes rendezvénysorozat  a Szent Anna templomban augusztus 20-án megemlékezéssel veszi kezdetét, ezután az erdélyi Balánbányai Egyeskő Művészeti Tábor kiállítását nyitja meg Csorba József polgármester, majd a Kajárpéci Vizirevű előadására kerül sor, végül borkóstolóval zárul a nap.

Másnap, augusztus 21-én a szabadidős programok zajlanak a Rába folyó partján található a Nicki Műgátnál, itt rendezik meg a Halételek Főzőversenyét, amelynek védnökei a Panoráma Világklub által alapított VIGASZ (A Világ Magyarságának Gasztro Szövetsége), vezetői: Vér János elnök és Ambrozi Zoltán alelnök. Ezt megelőzően kezdődik, ifjúsági és felnőtt kategóriában a horgászverseny, majd Hal és bor címmel a Soproni Taste Vino vinotéka bemutatóját élvezheti a közönség. Bemutatkoznak a Kenyeri Hagyományőrzők, vendégük lesz a világbajnok íjász, távlövő, Mónus József, s bemutatja csikós programját Buck Viktor. Szó esik majd a Magyar Világtalálkozó 10 évéről is, dr. Tanka László elnök és Joó Géza alelnök közreműködésével, s bemutatásra kerül a győri származású ausztrál-magyar honfitársunk, Boling Lúcia most megjelent életrajz regénye  „A sár lemosódik, az arany marad” címmel. Ugyancsak e rendezvény keretében megalakul a Panoráma Világklub 252. társklubja, s itt kerül átadásra az Összefogás a magyarságért Díj Kerekes György részére. A  napot a rendőrkutyák bemutatója és a Nicki Tűzoltók műsora,majd a retro-buli zárja Kézművesek utcája, arcfestés,póni lovaglás, lovaskocsizás, légvár, homokfoci, strand röplabda bajnokság, íjászat – és még sok egyéb várja a közönséget. Augusztus 22-én, a záró napon szabadidős, fakultatív turisztikai programokat kínálnak rendezők.

Szeptember 18-án, szombaton a Cegléd melletti Nyársapát község Szarka Kúria Rendezvényparkjába várnak mindenkit itthonról és határon túlról a  „Magyar Konyha Világnapjára”, amelyet immár negyedszer rendeznek meg a X. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata keretében. A cél: bárhol is élnek a magyarok, ezen a napon a magyar asztalra, magyar alapanyagokból, magyar étel kerüljön! A Rendezvényparkban a mintegy félszáz  – köztük határon innen és határon túlról érkező-  főzőcsapatok részvételével megkezdődik az ételfinomságok készítése, a főzőverseny, amelynek rangos zsűrije - elnöke Vitéz Komlósi Mihály séf, a Bács-Kiskun Megyei Világklub társelnöke lesz. A főzőverseny  csapatainak egy része részt vesz abban a versenyben, amelyet a Panoráma Világklub Gasztro Fóruma  Nagy-Magyarország ételkülönlegességeinek elkészítésére hirdetett meg.   A védnökséget Kis Miklós, Nyársapát országszerte ismert, népszerű polgármestere, valamint az ötlet kezdeményezője: dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó és a Panoráma Világklub elnöke vállalta. A szakmai háttérről a Vér János, a Világ Magyarságának Gasztro Szövetsége (VIGASZ) elnöke és Ambrózi Zoltán alelnök  vezette csapat gondoskodik,akik számos gasztronómiai rendezvénynek, főzőversenynek, fesztiválnak tapasztalt szervezői.

A rendezvény keretében Turul-szobrot avatnak a központi téren, s a színpadon déltől éjfélig szól a zene, az ének, a zene. Sztárvendég a messze földön híres, népszerű operett páros: Tóth Éva és Leblanc Győző, fellépnek a többi között: Kovács Krisztina, Szegedi Csaba, Szekeres Viktória, Tolnai Júdit, Nógrádi Tóth István, Farkas Annamária, Ajtai Marika, Suták Ferenc, Sztruhala József, Strabán Anna, Ráduly Timea, Rácz Attila és népi zenekara, a Viktória Énekstúdió növendékei és Nyársapát Népdalköre. Lesz retro-diszkó és mulatós zene, s a végén utcabál. Közben sor kerül a nyársapáti első osztályosok fogadalomtételére, a település legjobb sportolóinak kitüntetésére és a virágos, rendezett kert, utca díjak átadására. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők, s a felnőtteket egy kupica pálinka kóstolóval invitálják.

November 11-én Budapesten, az OKISZ-székház ad otthont a „Határon túli irodalom” című fórumnak, amelyen most kiemelt szerep jut az  Ausztráliában élt főszerkesztőnek, Csapó Endre publicistának, aki  éppen 100 évvel ezelőtt ezen a napon született.

December 11-én Budapesten a Stefánia Palota Regiment Éttermében lesz, immár hagyományosan   a Panoráma Világklub évzáró zenés-táncos rendezvénye.

A rendezvényeken átadásra kerülnek a Magyar Világtalálkozó elismerései is: A Világ Magyarságáért közéleti és kulturális cím, az Összefogás a Magyarságért Díj  és a Karitatív Békedíj.

A Szervezőbizottság bízik abban, hogy ezúttal az egészségügyi helyzet nem szól közbe, és sikeresen megrendezésre kerül a X. Magyar Világtalálkozó gazdag rendezvénysorozata. (A rendezvények előkészületeiről és a részletes programokról folyamatosan lesz tájékoztatás a www.vilagtalalkozo.hu és a www.vilagklub.hu honlapokon és a facebookun, a hírlevelekben.)

Ismét Nyársapát ad otthont a Magyar Konyha Világnapjának

Szoboravatás, szórakoztató műsorok, főzőcsapatok, utcabál

Külön busz indul a rendezvényre

Nyársapát Rendezvényparkja ad otthont a IV. Magyar Konyha Világnapnapja rendezvénysorozatának. Ismét kiemelt figyelmet kapnak hungarikumaink, s tucatnyi főzőcsapat részvételével zajlik a verseny, köztük több határon túli közösség is bemutatkozik. Színesíti az eseményt, hogy ezen a napon kerül felavatásra Nyársapát központjában a Turul-szobor. Budapestről külön busz indul a rendezvényre! Részletesen...

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágáson lesz 
a X. Magyar Világtalálkozó egyik vidéki rendezvénye – 2021. július 31.

 Emlékezés, ünnepség, díjátadás, kulturális műsor, közös vacsora

Az egyik vidéki esemény helyszíne a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágás lesz a X. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatában, 2021. július 31-én, szombaton. Meghívó…  

Összefoglaló a IX. Magyar Világtalálkozó nyolcnapos rendezvénysorozatáról

Határtalan összefogással magyar értékeinkért

Három megyében és Budapest több helyszínén zajlottak a programok

Magyar Vidék Napja a szabolcsi kisfaluban, Aranyosapátiban, emlékműavatás és hálaadó szentmise Szegeden, a Magyar Konyha Világnapja a Pest megyei Nyársapáton, Budapesten közéleti Társadalmi Párbeszéd Fórum és a Vallások Párbeszéde, a Stefánia Palotában kitüntetési vacsoraest, ünnepi gálával, üzleti kerekasztal beszélgetés – ezek a rendezvények fémjelezték az idei, immár a IX. Magyar Világtalálkozó nyolcnapos rendezvénysorozatát, amelyre május 12-19 között került sor.

A Panoráma Világklub és társklubjai, valamint az együttműködő szervezetek, társrendezők szervezésében, dr. Tanka Lászlónak, a Magyar Világtalálkozó elnökének irányításával megtartott eseményeken több mint másfélezren vettek részt. Nagyszerű hangulatban, sok-sok lélekemelő pillanattal, élményekkel és sok ismerkedéssel, barátkozással zajlottak a rendezvények. Ismét számos ország képviselői voltak jelen, így a többi között jöttek az USA több államából, Ausztráliából, Argentínából, Brazíliából, Afganisztánból, Törökországból, Svédországból, Németországból, Angliából, Ausztriából, Mauritániából, Nigériából, Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról – és természetesen Magyarország sok városából, településéről.

Ünnepi vacsoraesten, kulturális gálaműsor keretében kerültek átadásra a világtalálkozói elismerések a Stefánia Palotában, „A Világ Magyarságáért” közéleti és művészeti díjak, a Tiszteletbeli Magyar cím és az „Összefogás a Magyarságért Díj”. Megtiszteltek jelenlétükkel egy-egy rendezvényt az állami, társadalmi, az egyházi és civilszervezetek vezetői, képviselői, többek között: dr. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese, stratégiai és parlamenti államtitkár, Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, dr. Tilki Attila és Földi László  országgyűlési képviselők, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke,  Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, Papp Bertalan Máriapócs, Kazsuk Csaba Aranyosapáti, László Gábor a felvidéki Nagymad polgármestere, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója. Részletesen. Fotók.

 Felejthetetlen élmények, lélekemelő és szórakoztató események
a IX. Magyar Világtalálkozó záró rendezvényén

 A magyar konyha méltó ünnepe

 Nyársapát vendégszerető lakossága fogadta a világ magyarságát

Remek hangulatban, gyönyörű helyszínen, napfényes, dúsfüves, árnyas parkban, sok-sok étel-ital finomság, ének és zeneszó közepette zajlott május 19-én, vasárnap a Cegléd melletti Nyársapáton, a IX. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának zárónapja: a „Magyar Konyha Világnapja. Sok százan eljöttek a Cegléd melletti kistelepülésre az ország minden részéből, a határon túlról, sőt messzi országokból is, a többi között az USA több államából, Brazíliából, Argentínából, Indiából, Mauritániából, Nigériából, a határon túlról, Erdélyből, Délvidékről, Kárpátaljáról, s a Felvidékről. Felvonulással és székelykapu avatással kezdődött, szentmisével és idegenforgalmi konferenciával folytatódott a program, majd a Rendezvényparkban a főzőcsapatok készítették a finomabbnál finomabb ételeket, süteményeket, kóstoltatták pálinkáikat, boraikat, kiállítók kínálgatták portékáikat, a szépen feldíszített színpadon pedig a magyar nóta és az operett kiválóságai szórakoztatták a nagyérdemű közönséget. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Földi László, a régió országgyűlési képviselője, több önkormányzati, állami és társadalmi szervezet képviselője. Részletesen.

CSERKÉSZ MÁRTÍR EMLÉKMŰ AVATÁSA – SZENTMISE – ÜNNEPI PROGRAM SZEGEDEN

A Vértanú és Mártír Cserkészek Emlékművét adták át ünnepélyes program keretében szombaton Szegeden a IX. Magyar Világtalálkozó hetedik napján, amely az alsóvárosi Havas Boldogasszony Templomban kezdődött hálaadó szentmisével, majd Szilágyi Árpád Nemzeti Emlékkertjében folytatódott. Itt köszöntő beszédet mondott: Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanács elnöke, Nick Ferenc, a Magyar Kultúra Lovagrend alapítója és Tanka László, a Magyar Világtalálkozó elnöke. Az emlékmű avatása, az áldás és szentelés után kulturális program, majd elismerések átadása következett, s fogadás zárta a lélekemelő, ünnepi hangulatú rendezvényt. Fotók

Párbeszéd-konferenciák a Magyar Világtalálkozón:
Közép-Európáról és a vallások együttműködéséről

Dr. Orbán Balázs miniszterhelyettes előadása
a Társadalmi Párbeszéd Fórumon

A Magyar Világtalálkozók kiemelt közéleti rendezvénye minden évben, a Közép-Európai Club Pannónia által rendezendő Társadalmi Párbeszéd Fórum, amelyet ismét nagy érdeklődés mellett rendeztek meg a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárának konferenciatermében, május 16-án, immár tizenkettedik alkalommal. A konferencia a „Közép-Európa és Magyarország helyzete és néhány stratégiai feladata a Páneurópai Piknik után 30 évvel” címet viselte, s a házigazda dr. Czeglédi József, a KEP elnöke volt. A Kormány képviseletében dr. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese, stratégiai és parlamenti államtitkár tartott bevezető előadást, majd számos, neves előadó beszélt a témakör egy-egy területéről. Felvételeink a rendezvényen készültek. Részletes tudósítás… Fotók…

Pár nappal korábban ugyancsak a párbeszéd, az együttgondolkodás szellemében a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában, dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkész, főtitkár volt a házigazdája a Magyar Világtalálkozó „Vallások párbeszéde” című rendezvénynek, amelyen a különféle vallások civilképviselői, a Világtalálkozó résztvevői jelentek meg, s beszéltek hitükről, s a vallások közötti együttműködés civil lehetőségeiről.

Szöveg és fotó: Czuh János

 Az üzleti élet képviselőinek kerekasztal-beszélgetése
a IX. Magyar Világtalálkozón

 Lehetőség az együttműködésre,
a kapcsolatteremtésre

Az üzleti, gazdasági kapcsolatteremtésről, az együttműködésről, a magyar értékek, termékek, szolgáltatások, találmányok, technológiák és teljesítmények népszerűsítésének lehetőségeiről rendeztek kerekasztal-beszélgetést május 15-én, a IX. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának keretében Budapesten, az OKISZ-székházban. A zsúfolásig megtelt teremben önkormányzati vezetők, polgármesterek, hazai és külföldi cégvezetők, feltalálók, művészek, Világklub-elnökök, s az Üzleti Fórum vezetői mondták el a témakörrel kapcsolatos tapasztalataikat, bemutatkoztak, ismerkedtek, majd a rendezvény baráti beszélgetéssel, fogadással ért véget, megkóstolva „A Magyar Világtalálkozó Borát”, az Egri Korona Borház termékét, az Egri Bikavért, valamint a Bács-Kiskun Megyei Világklub-társelnök, Komlósi Mihály Világklub-elnök saját termését. Fotók.

 Fotók: Czuh János

Világtalálkozói elismerések átadása a Stefánia Palotában

Szerte a nagyvilágból érkeztek vendégek
az ünnepi vacsorára

Hazádnak rendületlenül… a Szózat közös éneklésével kezdődött május 14-én a Stefánia Palota Regiment Éttermében a  IX. Magyar Világtalálkozó ünnepi, gála-vacsoraestje, amelyen az áldás és köszöntők után került sor a világtalálkozói elismerések  átadására. Hangulatos gálaműsor következett, üdvözletek, köszöntők hangzottak el a nagyvilág magyarsága képviseletében, majd közös vacsorával, zeneszóval, baráti beszélgetéssel, s a Himnusz közös eléneklésével ért véget a lélekemelő est. Részletesen… Fotók…

 

Megkezdődött a IX. Magyar Világtalálkozó nyolcnapos rendezvénysorozata

Kiváló hangulat, nagy érdeklődés, ünnepélyes pillanatok, gazdag programok

Nagy érdeklődés kísérte a IX. Magyar Világtalálkozó nyitórendezvényét május 12-én, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátiban, ahol kellemes időben, látványos külsőségek között került sor az ünnepségre: áldás és szentelés, köszöntők, szobor- és közösségi téravatás, kopjafa emlékoszlopok átadása, gazdag kulturális program, s finom ételek-italok fogadták a több száz résztvevőt. Budapestről külön buszt indítottak a szervezők, de sokan érkeztek határon innen és határon túlról is. Részletesen…. Fotók…

 Elkészült a IX. Magyar Világtalálkozó dala

 Hazatérők dala

 Hazámnak sóhaját itt én meg nem érthetem, hát elmegyek, elmegyek, Isten áldjon titeket! Hazatér hű fiad, mert ott remél, otthont végleg… Elkészült a IX. Magyar Világtalálkozó dala, s videoklipje, Tanka László és Fehér Iréne szerzeménye. Itt megtekinthető!

Szeretettel meghívjuk Önt, Családját, Barátait és Ismerőseit a világ minden részéről a

 IX. Magyar Világtalálkozó

 rendezvénysorozatára, amelyre

2019. május 12. és 19. között kerül sor,

A IX. Magyar Világtalálkozó

  • jelmondata:  Határtalan összefogás értékeinkért!
  • célja: Határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés egy   fesztivál jellegű rendezvénysorozaton, a magyar értékvilág   bemutatásával;
  • üzenete: Egy a nemzet, éljünk bárhol a világon, hagyományainkat őrizzük, gyarapítsuk és vigyük jó hírét szerte a nagyvilágba!
  • elismerései: Világ Magyarságáért közéleti és művészeti elismerések, Tiszteletbeli Magyar cím, Összefogás a Magyarságért Díj;
  • emlékműve: A világ cserkészeinek emlékműve (Szeged);Wass Albert emlékmű (Aranyosapáti)
  • jó cselekedete: az erdélyi, holtmarosi Tulipán Árvaházban élő gyermekek segítése;
  • A Világtalálkozó dala: Megmaradásunkért

A nyolcnapos eseménysorozat a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság és a civilszféra szereplői találkoznak. A rendezvénysorozat hidat épít a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között, s meghívja az eseményekre a Magyarországgal és a magyarsággal barátságot ápoló külföldi országok képviselőit is.

Május 12-én, vasárnap „A magyar vidék napja” eseménnyel veszi kezdetét a találkozó az Aranyosapátiban található Aranyosszigeten. Hétfőn, május 13-án a Vallások Párbeszéde kerekasztalánál a különféle vallások civil szereplői mondják el véleményüket a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában. A Világtalálkozó Díszünnepségének ismét a Stefánia Palota ad otthont, itt kerülnek átadásra május 14-én, kedden, egy vacsoraesten és egy kulturális gálaműsor keretében A Világ Magyarságáért” közéleti és művészeti díjak; a „Tiszteletbeli Magyar” cím; és az „Összefogás a Magyarságért” díj.

A Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozóra május 15-én, szerdán 16 órától kerül sor az OKISZ-székházban, egy kerekasztal beszélgetés keretében, számos hazai és külföldi üzletember részvételével. A Társadalmi Párbeszéd Fórum, mint kiemelt közéleti rendezvény a „Közép-Európa és Magyarország helyzete és néhány stratégiai feladata a páneurópai piknik után 30 évvel” című témakört tűzi napirendre, tekintélyes előadók részvételével, a KEP rendezésében. A helyszín ismét a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának Konferenciaterme lesz május 16-án, csütörtökön, 9-17 óra között. Május 18-án, szombaton Szegeden kerül felavatásra a világ cserkészeinek emlékműve. A zárónapon – május 19, vasárnap- pedig Nyársapáton, egy egész napos rendezvény keretében, főzőversennyel, szórakoztató műsorokkal megtartjuk „A magyar konyha világnapját”.

A rendezvénysorozat megszervezésében a Panoráma Világklub öt kontinens mintegy 95 országát, államát átölelő közel 250 társklubja mellett társrendezőként és együttműködő partnerként számos civilszervezet, önkormányzat, intézmény, cég, közreműködik – az eseményeket kiemelt figyelem övezi a különféle médiumok részéről.

 A Szervezőbizottság köszönetét fejezi ki valamennyi közreműködőnek az önzetlen együttműködésért!

Az események részletes programjai és képes beszámolói megtekinthetők majd a világtalálkozó és a Világklub honlapjain (www.vilagtalalkozo.huwww.vilagklub.hu ) és Facebook (www.facebook.com/vilagtalalkozo) oldalain.

Kitüntetések, elismerések átadása
a Stefánia Palota Éttermében (május 14, kedd, 17 óra)

 „A Világ Magyarságáért”, „Tiszteletbeli Magyar”, „Összefogás a Magyarságért Díj”

 Díszvacsora, kulturális műsor, köszöntők

Az idei Magyar Világtalálkozó elismeréseinek átadására egy vacsoraesten kerül sor, egy kulturális műsor keretében. Öten vehetik át a különféle elismeréseket, valamennyien a a közélet, a művészvilág és a civilszféra jeles képviselői. Meghívó…

Üzletemberek kerekasztal beszélgetése – ( május 15. szerda, 16 óra)

 Középpontban az önkormányzatok együttműködése

 Polgármesterek, civilszervezetek vezetői,üzletemberek részvételével

A Világtalálkozó üzleti kerekasztal beszélgetésének célja, az üzleti, gazdasági kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálni mindazok számára, akik készek elősegíteni a magyar értékek, teljesítmények, termékek, szolgáltatások népszerűsítését és üzleti sikerét megvalósítani szerte a nagyvilágban. Részletesen…

A  Világtalálkozó kiemelt közéleti eseménye
a Magyar Tudományos Akadémián – május 16. csütörtök, 9-17 óra

Mi a helyzet a Páneurópai Piknik után?

Neves előadók, izgalmas témák, hasznos tapasztalatok

Az 1989. aug.19-i Páneurópai Piknik, s  a szeptember 10-i hivatalos magyar határnyitás a keletnémetek számára történelmi jelentőségű esemény volt. Lavinaszerűen ezt követhette az egész közép-európai térség politikai és társadalmi irányváltása, a német családegyesítés, a berlini fal ledöntése, a környező országok gyökeres rendszerváltása, a két Németország békés egyesítése, a Szovjetunió, a Varsói Szerződés és a KGST felbomlása, kilenc új állam létrejötte a térségben – mindezek megvitatása szerepel az idei Társadalmi Párbeszéd Fórumon. Részletesen….

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kezdődik a rendezvénysorozat
(május 12., vasárnap)

A IX. Magyar Világtalálkozó nyitó napja

Külön busz indul Aranyosapátiba, a helyszínre

A Magyar Világtalálkozó első rendezvényét, a Magyar Vidék Napját a Felső Tisza-völgye vidékfejlesztési térség fogadja, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány és Nick Ferenc elnök házigazdai szerepvállalásával.  A Magyar Világtalálkozó fő küldetése mellett a nap kiemelt programja a „Hazavárunk” elszármazottak találkozója. Az  esemény  ünnepélyes megnyitóval, köszöntőkkel és kulturális programokkal veszi kezdetét, amelyre Budapestről külön buszt is indítunk. Részletes program…

Nyársapát ad otthont „A magyar konyha világnapjának”

 Magyar  asztalra, magyar alapanyagokból, magyar ételt!”

 Külön busz indul a rendezvényre

Nyársapát Rendezvényparkja ad otthont a III. Magyar Konyha Világnapnapja rendezvénysorozatának. Ismét kiemelt figyelmet kapnak hungarikumaink, s mintegy 50 főzőcsapat részvételével zajlik a verseny, köztük több  határon túli közösség is bemutatkozik. Színesíti az eseményt, hogy ezen a napon kerül felavatásra Nyársapát főtéri parkjában egy impozáns Székely kapu, valamint egy gasztronómiai konferenciára is sor kerül. Budapestről külön busz indul a rendezvényre! Részletesen

 Véget ért a VIII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata

Fergeteges tíz nap, amely összetartotta a magyarságot

Gálaműsoron adták át a díjakat – Díszvendégek: Ázsia, Erdély, Nógrád - Társadalmi Párbeszéd Fórum az Akadémián- Megrendezték a magyar vidék és a konyha napját – Konferenciák irodalomról, üzletről, turisztikáról – Kirándulás hét vidéki településre – Felvidéki és ceglédi leány nyerte a szépségversenyt

       Vasárnap hálaadó istentisztelettel, Wass Albert Emlékszobor avatással, majd az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban és az Erdei Vendégházakban tett látogatással és a Feszty-körkép  megtekintésével  ért véget a VIII. Magyar Világtalálkozó május 12-től, 21-ig tartó tíz napos, rendezvénysorozata. A „ határtalan összefogás értékeinkért” jelmondat szellemében, megrendezett programok Budapesten a Stefánia Palotában, a Magyar Tudományos Akadémián, a Millenium Centerben és az OKISZ-székházban zajlottak, vidéken pedig Ópusztaszer, Szeged, Hollókő, Szécsény, Nagylóc Aranyosapáti és Tápióbicske adott otthont a rendezvényeknek. A Világtalálkozó Díszünnepségének ismét a  Stefánia Palota Színházterme adott otthont, itt kerültek átadásra, egy három órás gálaműsor keretében A Világ Magyarságáért” közéleti és művészeti díjak; a „Tiszteletbeli Magyar” cím; és az „Összefogás a Magyarságért” díj.

       Az eseményeken sok ezren vettek részt, mintegy negyven országból, államból érkeztek magyarok és külföldiek, a többi között: Ausztráliából, Új-Zélandról, Kuvaitból, Algériából, Indonéziából, Argentínából, Floridából, New Yorkból, Mauritániából, Svájcból, Spanyolországból, Norvégiából, Svédországból, stb. -  s természetesen a határon túli magyar közösségekből és a magyarországi városokból, falvakból.

      A tíznapos eseménysorozat a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság és a civilszféra szereplői találkoznak. Hidat építve a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között, s meghívták az eseményekre a Magyarországgal barátságot ápoló külföldi országok képviselőit is.

     A rendezvénysorozat megszervezésében a 15 éves évfordulóját ünneplő Panoráma Világklub öt kontinens mintegy 95 országát, államát átölelő  közel 240 társklubja mellett társrendezőként és együttműködő partnerként számos civilszervezet, önkormányzat, intézmény, cég közreműködött – az eseményeket kiemelt figyelem övezte a különféle médiumok részéről. Az esemény képes beszámolói megtekinthetők majd a világtalálkozó és a Világklub honlapjain (www.vilagtalalkozo.huwww.vilagklub.hu ) és Facebook (www.facebook.com/vilagtalalkozo) oldalán.

 VIII. Magyar Világtalálkozón ismét győzött a nemzeti összetartozás!

 „Hazádnak rendületlenül légy híve!”

 Díszünnepség, díjátadással, gálaműsorral

 Díszünnepségünk mindenkori jelszava, Vörösmarty Mihály Szózatának kezdő sora - „Hazádnak rendületlenül légy híve” - nyolcadik alkalommal is olyan felszólítás, melynek hallatán minden magyarnak megdobban a szíve. Megerősíti bennünk a hazaféltést, az összetartozást, hogy jó magyarnak lenni, hogy jó önzetlenül dolgozni, tenni az ügyért a nemzeti összetartozásért, a találkozásért.  A „légy híve” üzenete, hogy serkenj fel a magad helyén lehetőségeidhez mérten cselekedj rendületlenül a nemzetért, a honért, az egységért, az összetartozásért.    Ebben a szellemben kezdődött a tíz napos rendezvénysorozat kiemelt rendezvénye, a díszünnepség a Stefánia Palotában, több mint félezer résztvevővel. Részletesen….

 Világtalálkozói összefoglalók – a Magyar Vidék Napja Aranyosszigeten

 Tettre kész magyarok összefogása

 Előadások, bemutatók, avatás és nótázás

A VIII. Magyar Világtalálkozó első programja volt a „ A magyar vidék napja”. A világ magyarságának képviselői 5. alkalommal látogattak el a halmozottan hátrányos helyzetű, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található  Aranyosapátiba, s egy rendkívül gazdag programsorozat keretében mutatták be a vidék értékeit… Részletesen

„Őfelsége: a magyar nyelv!”

A magyar irodalom és nyelv napja a Világtalálkozón

„A magyar könyv úgy kell, mint a kenyér”.

Tanulságos és termékeny irodalmi estet tartottunk május 14-én a VIII. Magyar Világtalálkozó